Η επόμενη μέρα μετά την πανδημία στις επενδύσεις και στις αγορές υπό την επίδραση των δεικτών ESG (Environmental, Social, and Governance) από τον Ελληνικό Σύλλογο Αποφοίτων του London School of Economics and Political Sciences (HAALSE)

Ποια είναι η επόμενη μέρα στις επενδύσεις μετά την πανδημία; Πώς θα λειτουργήσουν η αγορά, οι επιχειρήσεις, οι επενδυτές σε παγκόσμιο επίπεδο; Το νέο τοπίο στις επενδύσεις και στις επιχειρήσεις υπό την επίδραση των κριτηρίων ESG, καθώς και των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι το θέμα του webinar που διοργανώνει ο HAALSE την Τρίτη, 30 Μαρτίου από τις 18.30 έως τις 20.00 ζωντανά μέσω YouTube και Facebook.

Η πανδημία, η πρώτη «κρίση βιωσιμότητας» του 21ου αιώνα, λειτουργεί ως καταλύτης στην υιοθέτηση και εφαρμογή των κριτηρίων ESG, οδηγώντας σε ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργούν οι επιχειρήσεις, οι επενδυτές και η αγορά συνολικά. Ειδικότερα, η πανδημία επιβεβαίωσε ότι οι επιχειρήσεις δεν συνιστούν μόνο οικονομικές μονάδες, επομένως η χρήση αποκλειστικά χρηματοοικονομικών κριτηρίων στην αξιολόγηση της απόδοσής τους είναι ελλιπής. Έννοιες, όπως η πράσινη ανάπτυξη, η κυκλική οικονομία, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, η προστασία των συμφερόντων των συμμετόχων (stakeholders), η συμπερίληψη και η διαφορετικότητα, έρχονται να συμπληρώσουν αυτά τα κενά, διεκδικώντας ίση βαρύτητα με τους χρηματοοικονομικούς αριθμοδείκτες.

Αυτό το νέο πλαίσιο που δημιουργείται στην παγκόσμια αγορά και το οποίο θα επηρεάσει μετά την πανδημία το σύνολο των επιχειρήσεων και οργανισμών που λειτουργούν και στη χώρα μας, θα αποτελέσει το επίκεντρο της συζήτησης που διοργανώνει ο HAALSE με εκπροσώπους του πολιτικού, επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου. Ομιλητές στο webinar θα είναι οι:

⦁ κ. Γιάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,

⦁ κα. Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος του ΔΣ, CSR Hellas και μέλος του ΔΣ, CSR Europe,

⦁ κα. Λίλιαν Νεκταρίου, Franchise Country Director Greece, Cyprus, Malta – Coca-Cola Hellas

⦁ κ. Mark Hempstead, Head of Alternative Investments for Europe, the Middle East and Africa, J.P. Morgan Wealth Management (Λονδίνο),

⦁ κα. Χλόη Λασκαρίδη, Senior member of the BoD, Lampsa Hellenic Hotels S.A. και Μέλος του ΔΣ, ACLCF και

⦁ Δρ. Ιωάννης Ιωάννου, Associate Professor of Strategy and Entrepreneurship, London Business School.

Συντονίστρια του webinar θα είναι η κα. Ιζαμπέλλα Μ. Τσίρμπα, Δικηγόρος Χρηματοοικονομικού Δικαίου και Νομική Σύμβουλος, Υπεύθυνη Συμμετοχής Μελών και Εξεύρεσης Οικονομικών Πόρων του HAALSE.
Στην έναρξη της εκδήλωσης, θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό ο Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, Πρόεδρος του HAALSE, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά και θα είναι ανοικτή στο κοινό κατόπιν σχετικής προεγγραφής στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://lse-alumni.gr/el/live-webinar-esg-in-the-time-of-covid-19/. Στη διάρκεια της συζήτησης θα είναι εφικτή η υποβολή ερωτήσεων μέσω αποστολής μηνύματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση events@lse-alumni.gr
Το webinar πραγματοποιείται με την υποστήριξη των: ΕΕΝΕ (Στρατηγικός Συνεργάτης), CSR Hellas (Σύμβουλος Επικοινωνίας), V+O Communication (Υποστηρικτής Επικοινωνίας), the Ecali Club, Coca Cola Hellas, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, the Hellenic Bankers Association UK, Envolve Entrepreneurship, Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη και 3Κ Investment Partners. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η Interamerican και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και The New York Times International Edition – Kathimerini English Edition.

ΤΕΛΟΣ
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τις:
κα Κατερίνα Πουρναροπούλου Υπεύθυνη Επικοινωνίας, Βιωσιμότητας και Αριστείας HAALSE μέσω email (aikpourna@gmail.com) ή τηλεφωνικά (+306932618006).
κα Ιζαμπέλλα Μ. Τσίρμπα, Νομική Σύμβουλος, Υπεύθυνη Συμμετοχής Μελών και Εξεύρεσης Οικονομικών Πόρων HAALSE μέσω email: (tsirba_izabella@yahoo.gr) ή τηλεφωνικά (+306951921083).

Σχετικά με τον Ελληνικό Σύλλογο Αποφοίτων του London School of Economics and Political Sciences (HAALSE)
Ο Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων του London School of Economics and Political Science ιδρύθηκε το 1980 και σκοπός του είναι να αποτελεί το σημείο συνάντησης και τη φωνή των αποφοίτων του ιστορικού Πανεπιστημίου στην Ελλάδα και παράλληλα να συμβάλλει στη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών του.

Από τότε μέχρι σήμερα ο Σύλλογος έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα και αποτελεί έναν από τους πιο ενεργούς Συλλόγους Αποφοίτων ξένου Πανεπιστημίου στην Ελλάδα. Έχει μεγάλο αριθμό ενεργών μελών και διοργανώνει εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν διακεκριμένοι απόφοιτοι του LSE καθώς και εξέχουσες προσωπικότητες από την ελληνική αλλά και διεθνή πολιτική, επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα.

*Από το 2021 ο HAALSE είναι υποστηρικτής της πρωτοβουλίας της Women Act, “No More Manels | Όχι Μόνο Άνδρες”, η οποία στοχεύει στην ισότιμη εκπροσώπηση ανδρών και γυναικών στα πάνελ συνεδρίων και διοργανώσεων.