Διοικητικό Συμβούλιο Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων LSE 2022-2024

 

Πρόεδρος:

Θοδωρής Καλαμπόκης

LSE, MSc in Philosophy of Science, 2013

LSE, MPA in Public Policy and Management, 2015

Πήγα σχολείο στο Κολλέγιο Αθηνών και συνέχισε τις προπτυχιακές μου σπουδές στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οικονομικών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών από όπου και αποφοίτησα 2ος με βαθμό 8.33/10. Παράλληλα σπούδασα σενάριο και σκηνοθεσία στη σχολή Λυκούργου Σταυράκου. Συνέχισα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο LSE και σήμερα είμαι κάτοχος του MSc in Philosophy of Science και του MPA in Public Policy and Management.

Εργάστηκα για 7 χρόνια στην Aqurance SA ως Senior Consultant και σήμερα είμαι Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της Ace Communication, εταιρείας στρατηγικής επικοινωνίας που ίδρυσα το 2022. To 2019 συμμετείχα στις Ευρωεκλογές, ως ο νεότερος υποψήφιος Ευρωβουλευτής πανελλαδικά και συγκέντρωσα 36.338 ψήφους.

Διατέλεσα για 3 χρόνια (2012-2015) Πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Φοιτητών του LSE και διακρίθηκα τόσο εγώ όσο και ο Σύλλογος με Stars Award από το Πανεπιστήμιο μας για πρώτη φορά στην ιστορία του. Επί Προεδρίας μου ιδρύθηκε και έγινε θεσμός το Ελληνικό Forum φοιτητών LSE, πρωτοβουλία που γνώρισε μεγάλη επιτυχία.

Διατέλεσα  Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων LSE  (2016-2018) & (2020-2022) και ταμίας του Συλλόγου το 2016-2018.

Πιστεύω στην αξία του εθελοντισμού, στη συνεργασία και στη σύνθεση δυνάμεων. Αγαπώ το Πανεπιστήμιο μας, έχω πολλή όρεξη για δουλειά και θα δώσω τον καλύτερο μου εαυτό για να προσφέρω τα μέγιστα στην κοινότητα μας.

 

Αντιπρόεδρος:

Ιζαμπέλλα Τσίρμπα

LSE, Master of Laws (LL.M), 2012

H Ιζαμπέλλα Μ. Τσίρμπα είναι δικηγόρος, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και του Δικηγορικού Συλλόγου Αγγλίας και Ουαλίας. Εξειδικεύεται στο χρηματοοικονομικό δίκαιο, στο δίκαιο της κεφαλαιαγοράς και στο εταιρικό δίκαιο, έχοντας αναλάβει τη διεκπεραίωση πολλών συναλλαγών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων, στο εταιρικό δίκαιο και στο δίκαιο κινητών αξιών από το London School of Economics and Political Sciences (2012) και στο ιδιωτικό διεθνές δίκαιο με εξειδίκευση στις διασυνοριακές συγχωνεύσεις και εξαγορές από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ενώ έχει παρακολουθήσει τα μαθήματα ιδιωτικού διεθνούς δικαίου της Ακαδημίας της Χάγης, καθώς και μαθήματα δημοσιογραφίας και διεθνών σχέσεων στο πανεπιστήμιο Harvard των ΗΠΑ.

Εργάζεται ως Head Legal Counsel, Finance & Capital Markets στον Όμιλο Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ, ενώ στο παρελθόν έχει εργασθεί στη PwC Legal και στη Shearman & Sterling στο Λονδίνο. Το 2019 βραβεύτηκε από το περιοδικό Euromoney LMG ως “Rising Star: In-House Counsel” Ευρώπης.

Είναι μέλος της Ομάδας Εργασίας Εταιρικής Διακυβέρνησης του ΣΕΒ και διδάσκει ως expert professional για τα θέματα εταιρικής διακυβέρνησης στο CSR School.

Είναι υποστηρίκτρια της Women Act και συμμετείχε στο βιβλίο «Είμαι Επικίνδυνη».

Κατά τη διετία 2020-2022 διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων LSE.

Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

 

Γενική Γραμματέας:

Μαρία Σαραντοπούλου

LSE, MSc in Public Policy and Administration, 2015

Είμαι απόφοιτος του LSE, με MSc in Public Policy and Administration και εξειδίκευση στον τομέα Comparative Public Policy Change και ευρωπαϊκή φορολογική πολιτική.

Κατά τη διάρκεια των μεταπτυχιακών σπουδών συμμετείχα ενεργά στο Ελληνικό Forum φοιτητών LSE, έχοντας αναλάβει την εξωστρέφεια των δράσεών του.

Έχω εργαστεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες, στην Υπηρεσία Spokesperson’s Service, που λειτουργεί υπό την ηγεσία του Προέδρου, διατελώντας η νεότερη Υπεύθυνη Τύπου. Ως Υπεύθυνη Τύπου έχω εκπροσωπήσει τους τομείς Ανταγωνισμού, Επιχειρηματικότητας, Βιομηχανίας, Ενιαίας Αγοράς, Προϋπολογισμού και Ανθρωπίνου Δυναμικού συνεργαζόμενη στενά με τους αρμόδιους Επιτρόπους (Commissioners). Επίσης, διατέλεσα Λογογράφος Επιτρόπου και Πολιτική Συντονίστρια για θέματα Μετανάστευσης και Ασφάλειας στην αρμόδια Γενική Διεύθυνση, έχοντας περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις EPSO της Κομισιόν.

Περαιτέρω, έχω εργαστεί ως δημοσιογράφος και συντάκτρια στην Καθημερινή και Στέλεχος επικοινωνίας και διεθνών σχέσεων στην Υπηρεσία του Εθνικού Συντονιστή για τα Ναρκωτικά με εκπροσώπηση σε διεθνή φόρα και ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Σήμερα, κατέχω τη θέση της Department Head/Communication & Public Affairs Manager στην Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB.

Είμαι κάτοχος πτυχίου από το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών και μέλος του European Association of Communication Directors.

Μιλώ αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά.

 

Ταμίας και υπεύθυνη ομάδων σκέψης:

Θεανώ Δαμιάνα Αγαλόγλου

Η Θεανώ Δαμιάνα Αγαλόγλου αποφοίτησε από το Κολλέγιο Ψυχικού. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στις Διεθνείς Σχέσεις στο London School of Economics and Political Science.

Εργάστηκε στην Δ1 Διεύθυνση Ηνωμένων Εθνών,  Διεθνών Οργανισμών και Διασκέψεων του Υπουργείου Εξωτερικών καθώς και στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής. Από τον Μάρτιο του 2014 εργάζεται στο Τμήμα Διαχείρισης Προγραμμάτων και Δωρεών του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Εξειδικεύεται σε προγράμματα για την προαγωγή της αριστείας και διαχειρίζεται δωρεές για την αναβάθμιση της υγείας και την ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών. Είναι μέλος της Ομάδας που διαχειρίζεται την επιχορήγηση του προγράμματος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου “Active Citizens Fund” ενώ διαχειρίζεται πόρους τρίτων για προγράμματα σημαντικού κοινωνικού αντικτύπου.

Έχει συνεργαστεί με το European Council on Foreign Relations, το Konrad-Adenauer- Stiftung Greece, το European Policy Review και το Vouliwatch για την εκπόνηση έρευνας και την συγγραφή reports. Έχει αρθρογραφήσει στην Καθημερινή, το Liberal και το Politics Watch.

Έχει συμβάλει ενεργά σε δύο κύκλους Ομάδων Σκέψης του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του LSE, έχοντας αναλάβει τον συντονισμό της Ομάδας Σκέψης των Διεθνών Σχέσεων, και έχοντας συγγράψει policy papers. Ήταν υπεύθυνη του Τομέα Διεθνών Σχέσεων του Συλλόγου Αποφοίτων Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης.

Είναι young patron του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης και εταιρικό μέλος του Μουσείου Μπενάκη.

 

Μέλος Δ.Σ. και συνυπεύθυνος ομάδων σκέψης:  

Δημήτρης Μπατάκης

LSE, MSc in International Health Policy, 2019

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστήμιου Πειραιά και κάτοχός του μεταπτυχιακού διπλώματος <<Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας>> του Πανεπιστήμιου Πειραιά. Επίσης κάτοχός, του μεταπτυχιακού διπλώματος στο London School of Economics <<International Health Policy>>. Παράλληλα, είμαι διδάκτωρ του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Έχω εργαστεί σε θέσεις διοικητικών καθηκόντων σε ιδιωτικές εταιρείες στο τομέα της  υγείας. Ενώ, αρθρογραφεί για θέματα πολιτικών υγείας στο επιστημονικό περιοδικό  <<Ιατρικά Χρονικά Κρήτης>>. Επιπλέον, είμαι αναπληρωτής επιστημονικός υπεύθυνος του <<Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων>> και μέλος του Ακαδημαϊκού  συμβουλίου του Ο.Η.Ε. Ενώ, είμαι επιστημονικός συνεργάτης στα εργαστήρια των  Οικονομικών και Διοίκησης της υγείας του Πανεπιστήμιου Πειραιά και Συστημάτων  Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης. Επιπλέον είμαι επιστημονικός  συνεργάτης του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας.

Έχω συμμετάσχει, συγγράψει και παρουσιάσει επιστημονικές εργασίες σε έγκριτα περιοδικά, διαδικτυακό & έντυπο τύπο,  διεθνή & πανελλήνια συνέδρια και ημερίδες, με επιστημονικό αντικείμενο τις Πολιτικές  Υγείας, Οικονομικά Υγείας και Οργάνωση Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Ενδεικτικά  συμμετείχα στα αναφερόμενα συνέδρια: Πανελλήνιο Συνέδριο Εθνικής Σχολής Δημόσιας  Υγείας, Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Μάνατζμεντ Υπηρεσιών Υγείας,  Πανελλήνιο Ιατρικό Συνέδριο, Πανελλήνιο Συνέδριο Διαχείρισης Κρίσεων στον Τομέα  Υγείας Πανελλήνιο Συνέδριο Δημόσιας Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας.

Μέλος Δ.Σ. Νομικός Σύμβουλος και υπεύθυνος engagement/mentoring

Γιώργος Μιχαλάς

LSE, Master of Laws (LL.M) in Criminology and Criminal Justice, 2020

Ο Γιώργος Μιχαλάς είναι Δικηγόρος Αθηνών, με εξειδίκευση σε υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος και κύρια επαγγελματική του επιδίωξη την προστασία των συμφερόντων των εντολέων του και την εκπροσώπησή τους ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων.

Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών του (LL.M) από το London School of Economics and Political Science, με την εξειδίκευση «Criminology and Criminal Justice», ενώ εξακολουθούν οι ακαδημαϊκές ανησυχίες του και η επιστημονική έρευνα στον χώρο του ποινικού δικαίου. Η συνεχής ενασχόλησή του με το αντικείμενό του επιβεβαιώνεται και από την παρακολούθηση σχετικών με το ποινικό δίκαιο σεμιναρίων, συνεδρίων, θερινών σχολείων και επιμορφωτικών προγραμμάτων της Ελληνικής Εταιρείας Ποινικού Δικαίου, της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων και του Εργαστηρίου Μελέτης για τη Διαφάνεια, τη Διαφθορά και το Οικονομικό Έγκλημα.

 

Μέλος Δ.Σ. και υπεύθυνη κοινωνικών δραστηριοτήτων

Φανή Σιώρη

LSE, MSc in Health Service Management, 2003

Ονομάζομαι Σιώρη Φανή και έχω σπουδάσει Οικονομικά με εξειδίκευση στο τομέα υγείας. Έχω εργαστεί στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας της Αγγλίας, στο Hounslow PCT, του Λονδίνου, όπου δημιουργήθηκε με την ερευνά μου, μια τη βάση δεδομένων για τη πραγματοποίηση μιας καινούριας ενδιάμεσης κλινικής για διαβητικούς, σύμφωνα με το κρατικό σύστημα NSF της Αγγλίας.

Στην Ελλάδα, ήμουν αντιπρόεδρος στην εταιρεία Truck & Trailer International Ε.Π.Ε., όπου είχα αναλάβει το τμήμα marketing και το τμήμα των δημοσίων σχέσεων σε αυτή. Τα προηγούμενα χρόνια βρισκόμουν στην FERROSTEEL Α.Ε. ως υπεύθυνη εξαγωγών – εισαγωγών των προϊόντων της εταιρείας.  Επίσης, έχω ασχοληθεί ως trader στην εταιρία Ozkanlar Metal S.A., για τις πωλήσεις σε Ελλάδα, Ευρώπη και Η.Π.Α. Μεγάλη εμπειρία για μένα ήταν και η συμμετοχή μου στην μετάφραση σημαντικών οικονομικών άρθρων στην Επιτροπή Κεφάλαιο-Αγοράς, του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Αθηνών και η εργασία μου στη Eurodentica A.E.-Εξειδικευμένη Οδοντιατρική Φροντίδα, καθώς και στη Μ. Κ. Ο., ΚΛΙΜΑΚΑ, που εποπτευόταν από το Υπουργείο Υγείας.

Τη συγκεκριμένη περίοδο εργάζομαι στο Δήμο Μεταμόρφωσης, ως σύμβουλος Δημάρχου στα θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας και είμαι επίσης κύρια Συντονίστρια της επιτροπής Covid-19 του Δήμου για όλους τους υπαλλήλους του.